Fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova judecat pentru înșelăciune, deoarece s-a angajat pe baza unei diplome de licență false

Bogdan Laurențiu Bratu, fost director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, este judecat pentru înșelăciune, fiind acuzat că s-a angajat și a fost promovat în funcții de conducere pe baza unei diplome de licență false. Bratu a adus un prejudiciu de peste un milion de lei instituției. Libertatea a aflat cum și-a obținut Bratu diploma, deși nu avea studii superioare. 

Bogdan Laurențiu Bratu s-a numărat printre numeroșii beneficiari ai „fabricii de diplome false din Teleorman” care a funcționat de-a lungul anilor în România. O arată o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 prin care a fost trimis în judecată și ulterior condamnat fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” și „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, ambele universități din Alexandria fiind neacreditate și neautorizate. 

Fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova judecat pentru înșelăciune,

Ascensiunea profesională a lui Bratu a continuat chiar și la un an după ce diploma cu care se angajase în cadrul companiei fusese anulată de instanță.  În martie 2017, Bratu este numit director economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, iar în decembrie același an este numit director general al aceleiași regionale.  După câteva luni, Bratu este retrogradat de conducerea CNAIR, revocat din funcție și numit într-un post de conducere inferior. Schimbarea nu a avut însă nicio legătură cu diploma de licență falsificată, revocarea fiind una „procedurală”.  În timp ce surse politice din Oltenia puneau schimbarea din funcție pe seama divergențelor politice ale liderilor PSD Giurgiu și Dolj, Bogdan Bratu, apărat de sindicatul drumarilor, a cerut în instanță revocarea deciziei prin care a fost schimbat din funcție. 

Procesul s-a judecat pe rolul Tribunalului Iași. Judecătorii i-au dat câștig de cauză, arătând că procedura de schimbare din funcție a fost nelegală. În hotărârea instanței, consultată de Libertatea, nu se face nicio referire la diploma sau la studiile directorului revocat. CNAIR a contestat decizia Tribunalului, motivând, printre altele, că așa cum a fost numit în funcție – fără concurs, la fel poate fi schimbat din funcție.  Curtea de Apel Iași i-a dat câștig de cauză tot lui Bratu, așa că acesta a fost reinstalat la conducerea DRDP Craiova, iar CNAIR a fost obligată să-i achite toate drepturile salariale restante.

Mai mult, pe libertatea

Lasa un comentariu