Elon Musk trimite Dogecoin pe lună. El pune bazele comerțului interplanetar

SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk (R) gestures as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020.,Image: 572874300, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Elon Musk trimite Dogecoin pe lună. CEO-ul excentric şi controversat al Tesla şi SpaceX, este fascinat de criptomoneda Dogecoin creată în 2013 ca o glumă. 

SpaceX a anunţat aseară „misiunea DOGE-1 pe lună”, finanţată în totalitate de criptomoneda Dogecoin. El a atenţionat că vrea să ducă Dogecoin-ul pe lună, dar multă lume nu a crezut. Incertitudinea a fost provocată din simplul fapt că declaraţia lui de pe Twitter a fost postată pe 1 Aprilie, ziua păcălelii.   

Camerele de bord şi senzorii satelitului de 40 de kilograme ce fac parte din racheta Falcon 9 au ca scop studierea Lunii. Tom Ochinero a declarat: ,,acest lucru va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului şi va pune bazele comerţului interplanetar”. Tom Ochinero este vicepreşedintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX.

Sursa mediafax.

Citește și Tesla poate fi cumpărată cu bitcoin. Anunțul lui Elon Musk a crescut valoarea monedei digitale cu 4%

Clienţii Tesla îşi pot cumpăra vehiculele electrice cu bitcoin, a declarat miercuri antreprenorul Elon Musk. Compania marchează un pas înainte semnificativ pentru utilizarea criptomonedei în comerţ.

„Acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a spus Musk pe Twitter, adăugând că opţiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârşitul acestui an.

Elon Musk a declarat luna trecută că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. El va accepta în curând ca o formă de plată pentru maşini. Bitcoin a crescut cu peste 4% după tweet-ul lui Musk şi s-a tranzacţionat ultima dată la 56.429 dolari.

Vehiculele electrice cumpărate cu bitcoin

Elon Musk a spus că încasările Tesla nu vor fi convertite în moneda tradiţională, oferind puţine detalii despre modul în care ar fi procesate plăţile bitcoin.

Majoritatea companiilor de masă, cum ar fi AT&T Inc şi Microsoft Corp, care permit clienţilor să plătească cu bitcoin, utilizează de obicei procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari şi trimit suma companiei.

Citește și Elon Musk trimite Dogecoin pe lună.

Lasa un comentariu