Doliu! Marele pilot Marin Dumitrescu s-a stins din viață la 102 ani

Veste dureroasă pentru România. Pilotul Marin Dumitrescu, multiplu campion în motorsport s-a stins din viață. Acesta a decedat la 102 ani. Vestea a fost transmisă de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pe pagina sa de Facebook.

,,Legendarul pilot Marin Dumitrescu s-a stins din viață la venerabila vârstă de 102 ani. Întreaga sa viață a fost dedicată motorsportului, pasiune pe care au preluat-o și urmașii săi. Rămas bun, nea Marin!”, a scris Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Cine a fost Marin Dumitrescu

  • În 1948, Marin Dumitrescu a luat pentru prima oară startul în Marele Premiu al României, competiţia care a continuat tradiţia Marelui Premiu al Bucureştiului.
  • După ce în anii anteriori asistase la cursele de coastă de la Sinaia, în 1950, Marin Dumitrescu a reuşit cea mai mare victorie din carieră chiar acolo.
  • În 1968, Marin Dumitrescu a devenit campion naţional absolut la prima ediţie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Un an mai târziu, avându-l pe Petre Vezeanu copilot, a fost vicecampion la prima ediţie a Campionatului Naţional de Raliuri.
  • Până la retragerea din 1977, a mai cucerit 4 titluri de campion naţional: 1970 (clasa 2), 1972 (clasa 3), 1973 (clasa 4), 1976 (clasa 6).

Lasa un comentariu