Doi tineri au rămas blocaţi pe un traseu de alpinism din Bucegi, fiind recuperați după o intervenţie de peste şase ore

Doi tineri au rămas blocaţi, vineri seara, pe un traseu de alpinism din masivul Bucegi. Aceștia au fost recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de peste şase ore.

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, cei doi au rămas blocaţi în zona Acul Mare din creasta Morarului.

„Aceştia încercau să parcurgă la urcare creasta Morarului şi, după ce au coborât în rapel Acul Crucii, au început următoarea ascensiune, dar undeva la jumătatea peretelui nu au mai găsit pitoanele de asigurare şi capul de coarda a rămas blocat. La ora 22,45 au fost nevoiţi să sune după ajutor”, precizează sursa citată.

În cadrul intervenţiei de recuperare au participat salvatori din Buşteni, Prahova şi Azuga. Acţiunea s-a finalizat la ora 5:20.

Doi tineri au rămas blocaţi
Doi tineri au rămas blocaţi pe un traseu de alpinism din Bucegi

Studiu în Iaşi: jumătate dintre copii nu închid telefonul când mănâncă.

Cercetarea, în care au fost incluşi peste 2.000 de copii din tot judeţul Iaşi, arată o prevalenţă a obezităţii de 12% în mediul urban, în creştere faţă de anul 2020. În mediul rural o prevalenţă de 18%. „Este foarte îngrijorător“, spun autorii studiului.

Un studiu referitor la obiceiuri alimentare la care au răspuns peste 2.000 de copii din judeţul Iaşi arată că două treimi dintre copiii intervievaţi nu au un program regulat al meselor, însă 85% dintre ei iau zilnic prânzul. Chestionarul a urmărit obiceiurile şi atitudinile de viaţă: ritmurile meselor, somnului, activităţi fizice, practici de igienă, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu