Decizie de urgență! Franţa va întrerupe în totalitate livrările de gaze ruseşti

Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti. Este cel mai probabil scenariu în planificarea sa, a afirmat duminică ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Aproximativ 17% din aprovizionarea sa vine din Rusia. Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unele din statele vecine. Executivul pregăteşte, însă, planuri de urgenţă.

Întreruperea este în mod special problematică acum deoarece producerea de energie nucleară în Franţa nu face faţă cererii. Multe reactoare sunt închise pentru lucrări de mentenanţă.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti este o posibilitate reală … şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”, a afirmat oficialul în marja conferinţei economice care are loc în Aix-En-Provence, în sudul Franţei.

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a declarat Bruno Le Maire, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Acesta a explicat că prima linie de apărare este reducerea consumului de către gospodării şi companii, apoi construirea unei noi infrastructuri, cum ar fi o instalaţie plutitoare pentru regazificarea livrărilor de gaze naturale lichide din străinătate.

Mai drastic, Guvernul analizează fiecare companie pentru a vedea unde poate fi forţată o producţie mai scăzută pentru a economisi energia, dacă va fi necesar, a adăugat ministrul francez de Finanţe.

Sursa: Digi24

Lasa un comentariu