Copilul de 4 ani din Pitești care intrase în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Activitatea clinicii, suspendată complet

Copilul de 4 ani care intrase în comă după ce i s-a făcut anestezie totală la o clinică stomatologică din Pitești a murit, a anunțat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din București. Băiețelul de 4 ani a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat, a declarat medicul Raluca Alexandru pentru HotNews.ro. Ministerul Sănătății anunțase ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie generală cu propofol, deși clinica stomatologică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.

UPDATE 20.28 

Ministrul Sănătății anunță că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

UPDATE 20:16 

Poliția Argeș a anunțat miercuri seară că în acest caz face cercetări pentru ucidere din culpă.
„Referitor la cazul copilului transportat la spital în urma unei proceduri medicale stomatologice, având în vedere modificarea situaţiei juridice, urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă”, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, potrivit Agerpres.
Conform aceleiaşi surse, încă de zilele trecute au fost luate măsuri pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar în prezent se aşteaptă concluziile de natură tehnică, în urma verificărilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.


UPDATE 19:22:

 Activitatea clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești a fost suspendată complet de Inspecția Sanitară de Stat, după decesul copilului.
Medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, a precizat că părinții băiețelului de 4 ani au fost lângă el în momentul decesului.

Copilul de 4 ani era în moarte cerebrală și respira doar cu ajutorul aparatelor, declarase miercuri la prânz purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, pentru HotNews.ro: „S-a efectuat, în prezența părinților, ElectroEncefaloGrama, care a arătat lipsa activității cerebrale. Copilul respiră doar susținut de aparate”, a explicat medicul Raluca Alexandru.


Direcția de Sănătate Publică a decis interzicerea anesteziilor generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti și a amendat clinica cu 20.000 de lei. O anchetă a DPS și a Ministerului Sănătății este în derulare, iar ministrul Victor Costache a declarat astăzi că, cel mai probabil, cazul va ajunge pe mâna procurorilor.
Copilului de 4 ani i-a fost administrat un cocktail de anestezice – un cocktail cu propofol dormicum – fără a se respecta „normele minime de securitate”, a declarat marți ministrul Sănătății. Victor Costache a adăugat că „din păcate, nu este un fenomen punctual, se întâmplă pe larg la nivel naţional”.

Clinica stomatologică din Pitești a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Argeș cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația de funcționare.

Lasa un comentariu