BREAKING Un avion de luptă Mig-29 s-a prăbuşit în Marea Neagră

Avionul de luptă Mig-29, care aparţinea forţelor aeriene din Bulgaria, s-a prăbuşit în Marea Neagră în primele ore ale zilei. Avionul participa la exerciţiul Shabla 21.

Ministerului Apărării bulgar, Georgi Panayotov, a spus că aeronava a dispărut de pe radar la 0.45 AM. Operaţiunea de căutare şi salvare a fost lansată imediat şi este în curs, a precizat ministerul. Sunt implicate forţe din cadrul Marinei, Comandamentului comun pentru operaţiuni speciale, din cadrul Poliţiei de Frontieră şi Forţelor Aeriene.

Mig-29

Presa bulgară a mai transmis că la ora 10 dimineaţa a fost găsită vesta de salvare a pilotului, dar nu se ştie dacă pilotul a fost sau nu catapultat.

Sursa: mediafax.

Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor întoarce elevii definitiv în școli.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când se vor putea întoarce aceștia definitiv în școli. Acesta susține că în cazul în care nu va exista un al patrulea val al pandemiei, elevii vor reveni la școală pe data de 13 septembrie, cu prezență fizică.

Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, sigur că, pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la școală cu prezență fizică”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește vaccinarea profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că ei se încadrează categoria profesională cu cea mai ridicată rată de vaccinare, de 60%. Totodată, ministrul a mai menționat că și elevii au început să se vaccineze. Situația s-ar putea stabiliza până în această toamnă când toate cursurile vor fi reluate.