Bărbat arestat pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19

Un bărbat din Mallorca a fost arestat sub suspiciunea de agresiune pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19. Acesta a mers la serviciu și la sala de sport, în ciuda simptomelor, conform declarațiilor date de polițiști.

Ancheta a început la sfârșitul lunii ianuarie, în urma unor plângeri că un angajat „s-a infectat, dar și-a ascuns boala”, se arată într-un comunicat citat de The Guardian. Chiar dacă bărbatul ar fi început să aibă simptome de Covid-19, totuși, a venit la muncă cu o temperatură de peste 40C.

La sfârșitul zilei, angajatul a mers să-și facă un test PCR, dar nu a așteptat rezultatul, revenind a doua zi la slujba. Ulterior a mers și la sala de sport din apropiere. La locul de muncă, atât managerul, cât și personalul au insistat să plece acasă pentru că ar putea infecta pe toată lumea. În schimb, bărbatul i-a ignorat, lăsându-și masca jos și tușind spre colegii săi spunând: „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”, a informat poliția.

Cinci colegi de muncă și familiile acestora s-au infectat cu Covid

După ce s-a aflat că testul PCR este pozitiv, colegii bărbatului s-au testat de urgență. Cinci dintre ei au fost confirmați cu Covid-19, și au infectat mai mulți dintre membrii familiilor lor, inclusiv trei bebeluși de un an.

La sala de sport, trei persoane care fuseseră în contact direct cu bărbatul s-au infectat și au transmis virusul membrilor familiei.

Poliția a spus că acțiunile sale au dus la un total de 22 de infecții. Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de agresiune.

Lasa un comentariu