Bani pentru părinți și în scenariu galben! Milioane de familii se pot bucura de asta

Bani pentru părinți și în scenariu galben

Statul oferă ajutor financiar părinţilor care sunt nevoiţi să stea acasă cu cei mici, după ce tot mai multe şcoli au intrat în scenariul roşu. Un proiect de ordonanță de urgență prevede plata și pentru copii care învață în scenariul galben, pe lângă scenariul roșu, deja cuprins în lege.

Cuantumul maxim pe care îl va primi părintele care va sta acasă cu copilul este de 75% din salariul de bază. Dacă salariul de bază este unul mai mare, acesta va fi limitat la trei sferturi din salariul brut la nivel national.

citește și CCR a decis că predarea educației sexuale în școli se face obligatoriu cu acordul părinților

Un proiect de ordonanţă de urgenţă prevede plata părinţilor nevoiţi să stea acasă cu copiii mai mici de 12 ani, dacă şcolile la care învaţă aceştia sunt în scenariul galben, pe lângă cel roşu, care era cuprins deja în legislaţie. Acei părinţi, care muncesc numai de acasă, nu beneficiază de acest ajutor.

Zile libere plătite

„Practic, părinții vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu își desfășoară activitatea în regim de telemuncă, sau de muncă la domiciliu, și de asemenea aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben și roșu”, a declarat Raluca Turcan.

citește și Regulile pentru orele cu predare online au fost publicate în Monitorul Oficial

Dacă părintele a stat toată luna acasă cu copilul, acesta va primi ajutor de la Guvern de maximum 2.400 de lei net. În cazul în care părintele stă acasă o singură zi acesta va primi 100 de lei.

Mai multe detalii AICI

Lasa un comentariu