Au fost ridicate toate restricțiile! Prima țară din lume care a scăpat definitiv de COVID-19

Israelul a scăpat definitiv de COVID-19 și a ridicat toate restricțiile!

Benjamin Netanyahu a transmis recent pe propria pagină de socializare că țara a căpătat imunitate în masă. Astfel, Israelul a devenit prima țară din lume care a scăpat definitiv de COVID. Datorită unei campanii de vaccinare foarte riguroasă, restricțiile au putut fi ridicate.

„Sunt mândru de voi toți! Am făcut-o împreună și am învins COVID-19. Primii din lume care am făcut asta!”, a scris prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu pe Facebook.

Au fost ridicate toate restricțiile!

Israelul ridică restricțiile de la 1 iunie

Israelul ia în considerare să ridice majoritatea restricţiilor sanitare legate de coronavirus de la începutul lunii iunie pe teritoriul său, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.

„Pentru prima dată de la apariţia epidemiei, toate restricţiile din interiorul teritoriului israelian vor fi ridicate începând cu 1 iunie”, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că mai trebuie ca guvernul să voteze în favoarea acestei propuneri.

Restricţiile impuse turiştilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare.

Citește și La Iaşi ne apropiem de 300.000 vaccinări, dar ritmul scade dramatic.

Iaşul va atinge luni, cel mai probabil, pragul de 300.000 de vaccinuri administrate în campania naţională de imunizare împotriva SARS-CoV-2. Însă acest prag încurajator nu arată bine atunci când ne uităm la cifrele din ultimele 24 de ore: au fost doar 2.291 de persoane care s-au vaccinat, din care doar 853 cu prima doză. 

Aproape o treime faţă de săptămâna trecută, când în Iaşi au fost desfăşurate mai multe maratoane pentru vaccinare, cel mai mare fiind la UMF, când în 64 de ore au fost imunizate 4.649 de persoane, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu