Aproximativ 20.000 de miei au fost sacrificaţi în judeţul Bistriţa-Năsăud, înainte de Paști

Aproximativ 20.000 de miei au fost sacrificaţi în judeţul Bistriţa-Năsăud în zilele premergătoare sărbătorilor pascale. Jumătate din aceștia au fost sacrificați în abatoare, potrivit datelor comunicate de AGERPRES, conform şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Romulus Biţa.

În acest an, nici primăriile, nici fermele de ovine nu au solicitat DSVSA Bistriţa-Năsăud autorizarea unor puncte temporare de sacrificare a mieilor de Paşti.

,,În judeţul nostru, nu este niciun punct de sacrificare temporară autorizat şi nici în cadrul exploataţiilor sau fermelor nu am avut solicitări pentru amenajarea unor spaţii pentru sacrificare temporară, acum, de sărbători. Doar în abatoare se sacrifică miei. Pot să vă spun că, până la această dată, s-au sacrificat aproximativ 10.000 de miei în cele trei abatoare din judeţul Bistriţa-Năsăud. Dar astăzi şi mâine este încă în desfăşurare acest proces, cred că încă se sacrifică destul de mulţi în abatoare, pe lângă faptul că avem aproape 10.000 de exploataţii cu ovine şi caprine, şi să punem doar câte un singur miel sacrificat în fiecare exploataţie şi deja mai avem vreo 10.000 de miei sacrificaţi în gospodăriile oamenilor, pentru consum familial”, a declarat Romulus Biţa.

Mieii crescuţi în fermele din Bistriţa-Năsăud au ajuns şi la export, în Italia şi Grecia, cumpărătorii optând atât pentru miei în viu, cât şi pentru carcasă de miel.

Sursa: agerpres

Lasa un comentariu