52 de pasageri dintr-un avion depistați cu COVID-19. Toți aveau test negativ înainte de îmbarcare

Cel puțin 52 de pasageri ai unei curse aeriene Delhi – Hong Kong au fost depistați la aterizare cu coronavirus, deși prezentaseră un test negativ înainte de îmbarcare. Incidentul a avut loc pe data de 4 aprilie.

Autoritățile din Hong Kong nu au dezvăluit cifra exactă, însă în aeronavă ar fi putut fi până la 118 pasageri. Ciudat este faptul că toți au prezentat un test negativ înainte de zbor. Potrivit Daily Mail, experții în sănătate au insistat că sistemele de ventilație avansate ale aeronavei ar fi trebuit să reducă dramatic riscul de infectare, însă există câteva explicații pentru focarul de coronavirus de la bordul avionului.

Prima variantă este că aceștia ar fi putut să se infecteze imediat după efectuarea testului pentru COVID, necesar cu cel mult 72 de ore înainte de zbor. Nu este exclusă nici posibilitatea ca sistemul medical suprasolicitat din India să nu fi depistat cu acuratețe cazurile înainte de îmbarcarea pasagerilor, fiind luată în calcul inclusiv varianta fraudării certificatelor. O altă explicație este că pasagerii s-ar fi infectat în unul dintre hotelurile destinate carantinării din Hong Kong.

Lasa un comentariu