Municipiul Iași a fost premiat la cea de-a VI-a ediție a Galei Smart City Industry

Asociația Română pentru Smart City a organizat la Palatul Parlamentului cea de-a șasea ediție a Smart City Industry Awards (SCIA), cel mai important eveniment al anului în industria smart city. Evenimentul reprezintă un demers național pentru dezvoltarea comunităților creativ-inteligente și încurajează autoritățile centrale și locale să își asume valori și deziderate comune pentru progresul societății.

Municipiul Iași a câștigat premiul la secțiunea Smart Governance cu proiectul „Smart City IS on”, un acronim al denumirii „Smart City Iași cONcept”, proiect în care au fost descrise strategia și viziunea orașului, realizările și perspectivele abordate.

„Premiile primite până în prezent sunt un rezultat al consultărilor cu cetățenii și al proiectelor inițiate pe baza sugestiilor primite de la aceștia, cu sprijinul Consiliului Digital de Transformare Digitală, format din reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, ai societății civile și administrației publice. Dincolo de premii și topuri, scopul comun al tuturor acestor proiecte smart city este de a utiliza tehnologia pentru creșterea calității vieții ieșenilor. Iată de ce vom continua și extinde proiectele noastre pentru îmbunătățirea mobilității, dar și a calității mediului, dezvoltarea educației și a serviciilor de sănătate, modernizarea și digitalizarea serviciilor publice, pentru ca Iașul să devină un oraș cât mai sigur și confortabil pentru locuitorii săi, mai atractiv pentru turiști și ofertant pentru investitori!”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Lasa un comentariu