Municipalitatea va înfiinţa în cartiere 20 de puncte de evaluare medicală gratuită a cetăţenilor

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va înfiinţa, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, 20 de puncte de evaluare medicală în cartiere.

Toate persoanele care vor dori să-şi evalueze starea de sănătate vor putea fi testate gratuit. Este vorba despre măsurarea tensiunii şi a temperaturii.

Primarul Mihai Chirica a mai spus că aproximativ 230 de medici şi asistenţi medicali din sistemul de învăţământ, coordonaţi de Direcţia de Asistenţă Socială, vor oferi, prin rotaţie acest tip de consultaţii:

Mihai Chirica: „Ridicarea stării de urgenţă pe data de 15 mai nu va însemna sfârşitul măsurilor de protecţie. Având în momentul de faţă o unitate cu cadre medicale, peste 230, este vorba despre reţeaua de medici şi asistenţi din unităţile şcolare, care, sigur, nu vor mai putea fi prezenţi în şcoli dacă şcoala nu începe aşa cum s-a anunţat pe data de 15 mai.

Ei vor putea asigura asistenţă medicală pentru populaţia care va începe să circule. Vor fi amplasate, în special în zonele pietonale, în pieţele publice acolo unde există un aflux de pietoni, şi acolo, unde, la cerere vom putea să supraveghem care este starea de sănătate a unui cetăţean, astfel încât, el dacă are semne de îmbolnăvire să nu se ducă spre casă ci să-l putem dirija cât mai repede spre o unitate medicală astfel încât să evităm eventualele contacte care ar putea duce la o contaminare şi mai mare a populaţiei.”

Lasa un comentariu