Municipalitatea alocă peste 24 de milioane de lei pentru repararea Spitalului Parhon

Municipalitatea Iaşi va aloca peste 24 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea a două etaje şi a faţadei Spitalului ‘Dr. C. I. Parhon’, unde se află singurul centru de transplant renal din zona Moldovei.

Proiectul indicatorilor tehnico-economici şi devizului general pentru reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de la subsol, a etajului 1 şi faţadelor Spitalului ‘Dr. C. I. Parhon’ din Iaşi a fost aprobat de consilierii locali, în plenul şedinţei de marţi.

Conform proiectului, valoarea totală a investiţiei este de 24,4 milioane de lei. Cu aceşti bani vor fi realizate reabilitarea exterioară a clădirii, reabilitarea casei scării din corpul C2, se vor asigura fluxurile şi spaţiile funcţionale, se vor face lucrări de construcţii şi instalaţii aferente secţiei de transplant şi dializă, dotări cu mobilier, reparaţii curente ale spaţiilor administrative aflate în corpul C7.

‘Mă bucur că există un astfel de proiect, având în considerare importanţa Spitalului Parhon, care în prezent este singurul centru de urologie, nefrologie şi transplant renal din regiunea Moldovei. Adresabilitatea către acest spital dotat cu tehnologie modernă este extrem de mare. Faptul că în aprilie 2018 a avut loc un incendiu la ultimele două etaje ale clădirii, unde funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare, a dus la afectarea restului clădirii, inclusiv a parterului şi a altor zone din corpul C2, fiind astfel scoase din funcţiune spaţii deosebit de importante. Proiectul este foarte bun, pentru că aici sunt vestiarele personalului, arhiva spitalului şi saloane’, a declarat prof. univ. dr. Călin Scripcaru, consilier local PSD.

Lasa un comentariu