Motivul pentru care FC Botoșani are o cotă infimă în primul meci din play-out

Situație nemaiîntâlnită în Liga 1: FC Botoșani, lider în play-out, are o probabilitate de peste 94% de a se impune în primul dintre cele 9 meciuri pe care le mai are de disputat în acest sezon. Betano, una dintre cele mai bune agenții conform portalului de specialitate coduri-bonus.ro, oferă o cotă de doar 1.06 pentru succesul echipei antrenate de Marius Croitoru

Acest lucru se datorează faptului că, Gaz Metan Mediaș, următorul adversar al botoșănenilor, este în prag de faliment. Echipa a fost depunctată în repetate rânduri în acest început de an de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF, deoarece are datorii neachitate către mai mulți foști fotbaliști, printre care se numără Sergiu Popovici, Orlando Nicoară și Alexandru Munteanu. Medieșenii au fost sancționați cu un cuantum de 14 puncte de penalizare, lucru care a dus echipa pe ultimul loc.

Aproape toți seniorii au plecat de la echipă, iar clubul s-a prezentat la ultimele meciuri cu juniorii. Până săptămâna trecută, toată lumea se aștepta ca echipa să se retragă din campionat la finalul primelor 30 de etape, însă Eric de Oliveira, un fost jucător emblematic al medieșenilor, care este și cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, cu 66 de goluri, a anunțat că echipa va încheia campionatul pe teren.

Azi dimineață am primit vestea, acum s-a confirmat și eram sigur de lucrul acesta pentru că FRF și LPF nu ar fi vrut ca vreo echipă să se retragă. Din câte am înțeles, dacă o echipă se retrage, e mai dificil cu banii. E bine să termine campionatul Mediaș, dar nu avem siguranța că nu va fi desființată. Cei de la echipă nu primesc nimic. Au fost plătiți jucătorii când au fost virați banii de la primărie. Au fost plătiți o lună, iar în plus furnizorii au primit și ei banii. Am vorbit acum câteva zile cu un prieten de la Făgăraș care voia să trimită bani, să ajute. Am făcut un grătar. E destul de greu, dar trebuie să fim lângă copii. E o rușine prin ce trecem. Trebuie să fim alături de copiii aceștia, care joacă la Mediaș”, a declarat Eric pentru LookSport.

Nici FC Botoșani nu traversează un moment excelent. Echipa antrenată de Marius Croitoru a obținut doar trei victorii în acest an și primește vizita lanternei roșii după o serie de patru meciuri în care a obținut doar două puncte. Meciul cu medieșenii reprezintă un moment prielnic pentru ca Enriko Papa și colegii săi să-și recapete forma și moralul, înainte de partidele mai dificile din play-out.

Așa arată clasamentul din play-out după înjumătățirea punctajului:

  • FC Botoșani – 23 de puncte
  • UTA Arad – 20 de puncte
  • Rapid – 20 de puncte
  • Sepsi – 20 de puncte
  • Chindia Târgoviște – 18 puncte
  • U Craiova 1948 – 17 puncte
  • CS Mioveni – 15 puncte
  • Dinamo – 9 puncte
  • Academica Clinceni – 7 puncte
  • Gaz Metan Mediaș – 5 puncte

Meciurile rămase de disputat sunt importante pentru FC Botoșani, chiar dacă echipa finanțată de Valeriu Iftime nu are de ce să-și facă griji în privința retrogradării, întrucât primele două clasate din play-out vor disputa un baraj, iar câștigătoarea se va duela apoi cu ocupanta locului 3 din play-off pentru un loc în Europa Conference League.

Lasa un comentariu