Momentul în care un tanc rusesc este distrus de o bombă ucraineană

Trupele ucrainene au reușit să distrugă un tanc rusesc cu patru bombe lansate de o dronă, în apropiere de Izium, conform unei înregistrări video postate luni pe rețelele sociale. Ultima bombă lansată a provocat explozia întregii muniții aflate la bord.

O înregistrare video de aproximativ 1 minut și 30 de secunde prezintă imaginile înregistrate chiar de drona care lansează bombele asupra tancului rusesc modelul T-72B3.

După lansarea primei bombe, se observă două siluete – cel mai probabil membri ai echipajului – care se îndepărtează în grabă de tanc.

Ultima bombă declanșează o explozie imensă, provocată cel mai probabil de explozia secundară a muniției aflate la bord și care distruge complet tancul rusesc.

Tancurile rusești bazate pe modelul T-72 (cum este cel din imagini) au un sistem de încărcare automată a muniției sub forma unui „carusel” cu până la 40 de proiectile, montat chiar în interiorul turelei. Experții militari consideră această caracterisitică o gravă problemă de design care duce, în cele mai multe cazuri, la ceea ce a fost numit „efectul Hopa-Mitică”, adică distrugerea completă a tancului în cazul exploziei secundare a muniției complet neprotejate din turelă.

Armata rusă a pierdut până în acest moment în Ucraina peste 670 de tancuri, conform estimărilor site-ului Oryx, specializat în agregarea tuturor informațiilor și fotografiilor din surse deschise referitoare la pierderile de tehnică militară rusească dar și ucraineană în cele aproape trei luni de război.

Citește și Înregistrarea audio de la bordul navei Moskva înainte de scufundare

Lasa un comentariu