Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

După mai multe discuții, Ionuț Negoiță a acceptat să o cedeze pe Dinamo lui Pablo Cortacero, spaniolul care a venit special în România pentru a finaliza discuțiile, relatează gsp.ro

UPDATE 18:50 » E oficial: s-a vândut Dinamo!

Chiar dacă nu a avut întâlnirea cu fanii-acționari, care au 27.5% din club, Pablo Cortacero a fost anunțat ca fiind noul patron al Dinamo. Clubul alb-roșu a anunțat pe contul de facebook că tranzacția ibericul a ajuns la un acord cu Ionuț Negoiță.

Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunță Dinamo București prin Biroul de presă.

Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo București intră sub patronajul unei societăți internaționale. Prezentarea oficială a noului acționariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial.

„Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul domnului Pablo Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro.
comunicat Dinamo

Cele două părți au discutat azi timp de mai multe ore și au ajuns la un acord. Mai rămâne ca, mâine, Cortacero să se întâlnească cu reprezentanții DDB, cei care au 27,5 la sută din totalul acțiunilor și care au și un memorandum semnat cu Negoiță prin care își pot exercita dreptul de VETO în privința afacerii. Cumpărătorul trebuie să se înțeleagă și cu ei înainte de semnarea actelor. 
Am fost de dimineață la club. Am stat pe la birouri, au venit și acești investitori spanioli la birourile de la hotel, unde Dinamo are sediul. Am aflat și eu că se va face această tranzacție, am primit și eu confirmarea că, până la urmă, această vânzare a avut succes. E era o armată de avocați și de notari din partea domnului Negoiță,  din partea spaniolilor. Cred că s-a parafat un act în sine. Nu știu mai multe detalii Vom vedea zilele viitoare ce va fi și voi decide pe ce drum o voi lua eu
-Ionel Dănciulescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport
Dacă afacerea va merge înainte, spaniolii trebuie să dea 3 milioane de euro pentru plata datoriilor și să asigure un buget de 5 milioane de euro. Practic, ibericii și-au asumat asigurarea bugetului pentru sezonul viitor, fără a depinde de banii din drepturile TV. 
Ioan Mărginean, fostul președinte al lui Gaz Metan, care ar putea veni în „Ștefan cel Mare”, a mers la LPF pentru a se interesa de diverse proceduri necesare în vânzarea clubului. Mărginean va avea o funcție importantă la Dinamo. 
570,000 de euroeste suma creditată de DDB până acum, pentru care fanii au 27,5 la sută din acțiunile clubului
 Cu afaceri imobiliare, Cortacero a jucat fotbal la un nivel amator și a și condus pentru o vreme un club de amatori din Spania, CD Imperio. Înainte să se orienteze către Dinamo, Pablo a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe. 

Lasa un comentariu