Mirel Rădoi, răspuns pentru ultrașii care contestă convocarea lui Camora: „Nu am cum să câștig această bătălie”

ROMÂNIA. Aprig contestat de ultrași pentru decizia de a-l convoca pe Mario Camora, selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a oferit astăzi o primă reacție publică vizavi de acest subiect. Diplomat, selecționerul a declarat că nu vrea să intre într-un conflict „pe care nu are cum să-l câștige”, relateaza gsp.ro

  • CONTEXT: Decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Mario Camora a stârnit furia ultrașilor care încurajează echipa națională a României. Prin intermediul unui comunicat, aceștia au condamnat convocarea lui Mario Camora și l-au criticat în termeni duri pe selecționerul Mirel Rădoi: „Îi urăm o cât mai scurtă carieră la echipa națională”.

„Nu vreau să intru într-o dispută, aș pleca în dezavantaj din prima. Ei reprezintă o mare parte a suporterilor români. Ei au fost, sunt și vor fi mereu aici, noi nu. Nu am ce să le transmit și nu am cum să câștig această bătălie”, a spus Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Comunicatul suporterilor din grupul „Honor et Patria: 

Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte «importuri» de ocazie. 

Naționala e o chestie de principiu – la fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles M. Rădoi, așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”

Protestele au început la meciul cu Irlanda de Nord

Înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie, fanii „tricolorilor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României.

La Mogoșoaia, înaintea plecării echipei spre Arena Națională, aproximativ 50 de suporteri din grupul „Uniți sub Tricolor” au venit să protesteze împotriva jucătorilor naturalizați. Aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori.

Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Camora, legendă la CFR Cluj

Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului. Are 4 titluri de campion cu CFR Cluj. Selecționerul Mirel Rădoi este un susținător al naturalizării fotbaliștilor. Mai mult, Camora se află pe lista favoriților săi: „Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”.

Lasa un comentariu