Miracol la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. O tânără a ieşit din comă profundă, după 23 de zile

Veste minunată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde Andreea, o studentă la Medicină în vârstă de 19 ani, şi-a revenit dintr-o comă profundă.

Revenire spectaculoasă la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu”, din Iaşi. O tânără în vârstă de 19 de ani, victimă a unui accident grav cu ATV-ul, a ieşit dintr-o comă profundă în care a stat 23 de zile. Andreea este conştientă şi urmează să treacă printr-un amplu proces de recuperare.

”Vestea bună este că pacienta şi-a revenit din punct de vedere neurologic, după o perioadă îndelungată de ventilaţie mecanică, aproximativ 23 de zile. Ea este în momentul de faţă detubată, răspunde la comenzi verbale şi va necesita în perioada următoare o recuperare neuromotorie într-o clinică de specialitate. Pe măsură ce trece timpul, aportul nostru medical pentru salvarea pacientei s-a cam încheiat, de aici încolo recuperarea este cea mai importantă pentru ea, pentru a facilita inserţia ei socială şi familială.”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neorochirurgie din Iaşi.

La începutul lunii februarie, Andreea se afla la Gura Humorului, împreună cu o altă prietenă şi au plecat la plimbare cu un ATV. Fetele s-au răsturnat într-o râpă, iar vehiculul a căzut peste tânăra de 19 ani, aceasta suferind leziuni grave. Şansele de supravieţuire erau destul de reduse, dar eforturile medicilor, împreună cu rugăciunile părinţilor au salvat-o pe Andreea, scrie adevarul.ro.

Lasa un comentariu