Ministrul Educației: Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 nu schimbă decizia privind redeschiderea școlilor

Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2, varianta britanică, nu schimbă deocamdată decizia privind redeschiderea școlilor, anunță Ministrul Educației.

Așadar, din cei 2,9 milioane de elevi din România, jumătate s-ar putea întoarce în bănci pe 8 februarie.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educaţiei: “Am primit asigurări, din partea celor care au competenţa să se exprime cu privire la evoluţia epidemiologică, asupra faptului că şansele de schimbări spectaculoase sunt foarte mici, aşa că şcolile se vor deschide după scenariile deja anunţate.”

Decizia pentru redeschiderea şcolilor va fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei din fiecare localitate, scrie stirileprotv.ro.

Reprezentant al Guvernului: ”Deschiderea şcolilor este o prioritate pentru noi şi îmi place să cred că este o prioritate. Toate celalalte măsuri de relaxare, indiferent de rata de incidență, vor trebui să aştepte. Atunci când s-a stabilit hotărârea de guvern cu nivelul roşu, galben, verde, încă nu aveam tulpină, lucrurile s-au schimbat”.

Rareş Voicu, elev: “Sunt multe variabile care trebuie revizuite odată cu începerea noului semestru şi mai ales odată cu apariţia acestei tulpini, pe care nu le-am văzut până acum din partea autorităţilor”.

Iulian Cristache, federaţia părinţilor: “Eu aş fi prioritizat în prima fază doar anii terminali a 8-a şi a 12-a, pentru că sunt adulţi maturi care pot să se ferească, să respecte regulile.”

Dacă se vor întoarce în bănci pe 8 februarie, elevii vor avea şi lecţii pentru recuperarea materiei: în medie, cinci ore pe săptămână, care pot fi repartizate câte una în fiecare zi lucrătoare, timp de 16 săptămâni. Iar profesorii vor fi plătiţi pentru aceste ore suplimentare.

Oficialii vor decide pe 2 februarie dacă elevii vor veni în clase, la şcoală, începând cu 8 februarie. Tot atunci vor fi discutate măsurile de distanţare din sălile de clasă.

Lasa un comentariu