Ministerul Educației: Profesorii vor fi verificați dacă țin cu adevărat cursuri în online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că inspectorii școlari vor începe în această perioadă să verifice activitățile didactice care se desfășoară în sistem online, pentru a-i descoperi pe profesorii care nu respectă programul de cursuri.

Anisie a precizat că s-a ajuns la această decizie în urma plângerilor care au fost formulate de către părinți, dar și de la elevi, care acuză că unii profesori nu mai respectă programa de predare a cursurilor atunci când trebuie ținute online.

La acțiunea de monitorizare a profesorilor vor participa și reprezentanți ai sindicatelor din sistemul de educație.

”V-aș ruga să-mi permiteți să fac un apel către inspectorii școlari, generali adjuncți și inspectorii școlari din cadrul inspectorarelor școlare. Să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online. Și spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educației vin tot mai dese semnale de la părinți și elevilor că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online.

Ministerul Ecuației va realiza în această perioadă împreună cu Inspectoratele Școlare activități de inspecție, monitorizare. De altfel, și sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activități de monitorizare a activităților didactice desfășurate în sistem online.” – a anunțat ministrul Educației.

Aproximativ un milion de copii învaţă online în România, din cauza pandemiei

Aproximativ un milion de copii învaţă online, a mai declarat ministrul Monica Anisie.

Ea a precizat că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu.

“Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a spus Anisie.

Lasa un comentariu