Meteo: Ne așteaptă wekeend cu ploi

  Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării. Excepție fac regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse. Duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

      Notă: În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Sursa: ANM

Citește și Consecințe catastrofale în urma ploilor ,,istorice” din Tennessee

Cel puţin 21 de persoane au murit şi 20 sunt date dispărute, inclusiv copii, după ce statul american Tennessee. Statul a fost lovit sâmbătă de ploi descrise de serviciile meteorologice locale drept „istorice”, care au dus la inundații de proporții și fenomene violente, relatează CNN.

Lasa un comentariu