Membrii echipajului SMURD care au pierit în tragedia aviatică din Republica Moldova – Cetăţeni de Onoare ai Iaşiului

Membrii echipajului SMURD Iaşi, care în iunie 2016 şi-au pierdut viaţa în timpul unei misiuni efectuate cu elicopterul în Republica Moldova, au fost desemnaţi Cetăţeni de Onoare, post-mortem, decizia fiind luată, joi, în şedinţa Consiliului Local Municipal.

Medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Adrian Gabriel Sandu, pilotul comandor Ilie Doru Gavril şi copilotul – căpitan comandor Voicu Şocae şi-au pierdut viaţa într-o misiune de salvare întreprinsă pe 2 iunie 2016 în Republica Moldova. Accidentul aviatic a avut loc în apropierea localităţii Hagâş, raionul Cantemir, scrie agerpres.ro.

Echipajul SMURD Iaşi efectuase deja o misiune de salvare în Republica Moldova, iar în momentul producerii accidentului se îndrepta spre un al doilea pacient.

După tragedie, cei patru membri ai echipajului au fost decoraţi post-mortem de către preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de către preşedintele Republicii Moldova de la acea dată, Nicolae Timofti.

„E o zi în care mergem înainte şi o zi în care privim înapoi sau privim în sus către colegii noştri care s-au pierdut în misiunea din Republica Moldova din 2 iunie 2016. Este o emoţie dar este şi o durere. În orice moment când ne gândim la ei ne gândim cu mare drag, cu mare dragoste, dar ne gândim şi cu mare dor, pentru că am vrea să îi avem cu noi, am vrea să plece în misiune, nu doar ca îngeri, în Republica Moldova, ci am vrea să plece în misiune, să fie aici aici în fiecare zi şi să le simţim privirea, să le simţim prezenţa.

E foarte important că Primăria şi Consiliul Local al Iaşiului s-au gândit să confere acest titlu de Cetăţean de Onoare şi e important pentru noi ca echipă să ştim că suntem importanţi şi de folos ieşenilor”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali ieşeni au aprobat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare şi compozitorului Eugen Doga, precum şi interpretului de muzică populară Ştefan Pintilie.

Lasa un comentariu