Medicul care a anunțat primul caz de variola maimuței din România a fost internat la Psihiatrie

Incidente la Spitalul din Rădăuți, acolo unde medicul care a declanșat falsa alertă de variolă a maimuței a devenit agresiv în dimineața zilei de luni.

Acesta a bruscat o pacientă și mai mulți colegi de serviciu, iar după ce a fost potolit cu greu a ajuns în izolare la Psihiatrie.

Medicul care lucrează la secția de infecțioase a bruscat o pacientă, iar apoi a lovit câteva asistente. Imediat după această ieșire, medicul a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu mai voia să coboare.

Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, a spus că imediat ce a fost anunțat de incident a chemat poliția și paza. Cadrul medical a fost dus la izolare și urma să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iași.

Medicul care s-a manifestat agresiv trebuia să facă subiectul unei anchete internă care trebuia să demareze chiar luni dimineață. Asta după ce la finalul săptămânii trecute a postat pe pagina sa de socializare fotografia unei paciente, cu erupții pe față, însoțită de un text.

Medicul anunța că este primul caz de variolă a maimuței din România, iar femeia este izolată și tratată, cazul fiind anunțat și la Ministerul Sănătății. În final, s-a dovedit o alarmă falsă, iar pacienta a fost diagnosticată cu varicelă.

Sursa: europafm

Citește și Carantină obligatorie pentru persoanele infectate cu variola maimuței, în Belgia

Lasa un comentariu