Medicii spitalului din Iaşi unde a fost trimisă profesoara suspectă de coronavirus: „Vom trimite sângele la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti“

O nouă suspiciune de coronavirus alertează medicii din zona Moldovei. O femeie în vârstă de 32 de ani a fost transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acolo unde urmează a fi izolată, potrivit cadrelor medicale.

Profesoara de engleză din Suceava, care s-a întors recent din China şi a fost izolată într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, cu suspiciunea de coronavirus, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, scrie adevarul.ro.

„Medicii din Suceava spun că pacienta are o stare generală bună, fără probleme deosebite, fără comorbidităţi. Noi o vom izola şi vom urmări cazul. Pentru confirmare cu infectare cu acest virus (coronavirus), vom trimite sângele la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Femeia în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri, 7 februarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava cu simptome de gripă. Medicii au constat că pacienta prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Potrivit informaţiilor furnizate de surse spitaliceşti, femeia s-a întors în România din China pe data de 1 februarie.

Lasa un comentariu