Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie, obligați să nu mai trimită pacienții la cabinetele lor private

O decizie a managerului Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu“, dr. Lucian Eva, a iscat zâzanie printre medici. Managerul a decis ca doctorii să efectueze consultaţii sau explorări cu taxă, taxele urmând să fie percepute prin casieria triajului.

Managerul susține că hotărârea se bazează pe mai multe sesizări conform cărora o parte dintre medicii din spital îşi cheamă pacienţii la cabintele lor private pentru continuarea investigaţiilor începute în spital.

Mai mult, decizia vine după ce unii medici au ajuns să distribuie în spital pliante în care își făceau reclamă la propriile cabinete. Cadrul legal al deciziei este HG 140 din 2018, articolul 93, litera G şi a Ordinului 196/2016 al CNAS, unde este menţionat că, în relaţiile contractuale cu casele de asigurări de sănătate, unităţile medicale cu paturi pot să încaseze contravaloarea serviciilor medicale la cerere. Astfel, serviciile medicale sunt plătite doar dacă un bolnav solicită în mod expres acest lucru, scrie realitateadeiasi.net.

Medicii, în schimb, spun că nu pot fi obligați să presteze o muncă la normă.

O consultaţie cu taxă la un medic specialist costă 50 de lei, la un medic primar 75 de lei, iar la un profesor 100 de lei, taxa fiind achitată la casierie, eliberându-se şi chitanţă.

  • Felicitari ! E o practica f intalnita din pacate. Un exemplu este si doctorita de ochi care isi trimite pacientii la
    cabinetu si optica ei de langa spital, langa scoala 22. Sau cea din Policlinica Industriala care urla la pacienti si ii conditioneaza sa plateasca ochelari la optica sa de la parter ca sa le dea viza pentru permis. Si mai sunt exemple..

Lasa un comentariu