Medicii de familie pot face cheltuieli speciale pentru epidemia actuală: li se vor deconta

Pe lângă dezinfectanţi, măşti, halate şi altele specifice, cumpărate din banii lor, unii medici de familie au achiziţionat telefoane pentru a putea fi contactaţi non-stop de pacienţi.

Medicii de familie din Iaşi vor putea să îşi recupereze cheltuielile făcute pe perioada epidemiei pentru achiziţionarea dezinfectanţilor şi a echipamentelor de protecţie specifice folosite în cabinete, scrie ziaruldeiasi.ro.

De curând, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a solicitat o centralizare a tuturor cheltuielilor făcute de medicii de familie în perioada epidemiei, după ce a cerut aceeaşi centralizare a sumelor folosite pentru echipamente de protecţie în spitale. Reprezentanţii Societăţii de Medicină a Familiei Iaşi susţin că au făcut mai multe demersuri în acest sens la Ministerul Sănătăţii, şi au subliniat rolul avut în triajul epidemiologic în această perioadă.

Lămpile cu ultraviolete sunt folosite în cabinetele medicilor pentru dezinfecţia spaţiilor, medicul explicând că o astfel de igienizare se poate face în 20 de minute, lampa putând fi mutată în diferite zone. Dr. Dana Popescu a cumpărat pentru cabinetul său şi un telefon mobil cu abonament şi internet nelimitat pe care pacienţii puteau contacta în orice moment al zilei unul dintre medici.

În această centralizare sunt luate în considerare şi cheltuielile care urmează să fie făcute, pe baza unor estimări, iar cheltuielile deja făcute trebuie să fie centralizate pe baza facturilor plătite.

Lasa un comentariu