Medicii de familie atrag atenţia că vaccinarea copiilor trebuie să continue

Vaccinarea copiilor nu trebuie să fie în niciun caz amânată în contextul epidemiei de coronavirus, susţin medicii de familie ieşeni.

Deşi, în momentul actual, medicii de familie pot acorda consultaţii telefonice, şi numărul pacienţilor care vin la cabinet este unul simţitor mai mic, aceştia spun că vaccinările copiilor se fac în continuare, cu măsuri de protecţie speciale. Dr. Maria Daniil, medic de familie ieşean care este şi pediatru, susţine că la cabinetul său a fost gândit un program special zilnic pentru ca micuţii care vin pentru vaccin să nu aştepte sau să rişte să se întâlnească cu alţi pacienţi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Vaccinările se fac însă doar cu programare, asistenta medicală de la cabinet stabilind telefonic împreună cu părinţii un interval orar în care pot ajunge. Cabinetul este igienizat şi sterilizat cu lampă UV, iar medicul spune că au achiziţionat din fonduri proprii toate echipamentele necesare pentru protecţie.

„Chiar astăzi (n.r. – miercuri) am avut un nou născut la vaccinare, copiii continuă să se nască şi trebuie să fie protejaţi. Este o mare greşeală ca, pe lângă situaţia actuală să se decaleze şi vaccinările. Facem dezinfecţie constant, vrem să ne protejăm şi pe noi, şi pe bebeluşii noştri“, a completat medicul ieşean.

Dr. Daniil mai spune că în acest context epidemiologic nu se deplasează la domiciliul pacienţilor, deoarece este riscant pentru tot personalul medical din centrul de medicină de familie unde au cabinete mai mulţi specialişti.

Astfel, în fiecare zi până la ora 10.30, sunt programaţi copiii care trebuie să facă dozele obligatorii de vaccin, după această oră fiind programaţi ceilalţi pacienţi.

Lasa un comentariu