Măsuri de siguranță și protecție împotriva Covid-19 la Spitalul de Copii și cele două maternități

La fel ca în spitalele din linia întâi și la celelalte trei unități medicale din subordinea Consiliului Județean au fost dispuse măsuri de protecție și siguranță împotriva noului coronavirus atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Încă de la începutul pandemiei la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a fost instalat un cort destinat triajului epidemiologic, unde, toți pacienții dar și părinții care îi însoțesc la consultație sunt supuși unui control medical preliminar înainte de a avea acces la serviciile medicale. La intrarea în spital a fost montat un tunel pentru decontaminare pe bază de substanțe biocide.

Un întreg etaj al unității medicale a fost recompartimentat pentru a caza și trata toți pacienții suspecți de Covid-19

Datorită lansării aplicației on line a programului de telemedicină- care presupune furnizarea de informații și sfaturi medicale medicale părinților ai căror copii nu necesită spitalizare- a scăzut semnificativ numărul de internări. În cazul pacienților veniți din alte localități, la care impune intervenția medicală de urgență, a fost stabilit un protocol special, astfel încât, toate cazurile sunt preluate și tratate, inclusiv cele confirmate cu coronavirus.

La Maternitatea „Elena Doamna” un întreg pavilion a fost repartizat strict pentru cazurile suspecte și cele confirmate cu noul coronavirus, fiind create circuite speciale pentru personalul medical și pentru pacienți. Au fost achiziționate echipamente medicale (combinezoane, viziere, bonete, măști, mănuși, botoșei) și materiale sanitare suficiente pentru următoarea perioadă. Măsuri asemănătoare au fost dispuse și la Maternitatea “Cuza Vodă”, cu precizarea că toate cazurile de obstetrică-ginecologie suspecte sau confirmate Covid-19 sunt preluate de Maternitatea „Elena Doamna”.

Spitalul “Cuza Vodă” dipsune de cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România. Recent, Consiliul Județean a asigurat finanțarea necesară pentru achiziționarea unei stații de oxigen proprii, după ce, vreme de 18 ani, spitalul a închiriat o astfel de stație atât de necesară pacienților din secțiile de terapie intensivă și neonatologie.

Lasa un comentariu