Marcel Vela, iritat de întrebări: „Sunt locuri la ATI! Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”

Marcel Vela a răspuns iritat la o întrebare a jurnaliștilor, care au vrut detalii cu privire la declarațiile oficiale din ultimele zile, potrivit cărora nu mai sunt paturi libere la ATI. „Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”, a răspuns ministrul de Interne, care a ținut să obțină de la jurnalist precizarea că se referă la spitalele COVID, potrivit digi24.ro

„Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a răspuns Marcel Vela, unei întrebări din partea presei. „Sunt locuri la ATI! Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”, a adăugat ministrul de Interne, vizibil deranjat de întrebare.

„Nu sunt locuri la ATI?!”, l-a întrebat apoi ministrul pe secretarul de stat Raed Arafat. „Sunt locuri la ATI…”, a completat Vela.

Raed Arafat a intervenit și a declarat: „Deci, când spunem că nu sunt locuri la ATI în București înseamnă că în spitalele COVID din București nu mai sunt locuri de ATI. Când Timișoara spune că n-are locuri la ATI, înseamnă că n-are locuri la ATI”.

„Plus, una e situația care a fost în starea de urgență, una e situația care este acum. În starea de urgență am avut medici detașați, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura pentru COVID, o parte din ei s-au întors la locul lor de muncă. Deci există locuri dacă începem să ducem fiecare bolnav și să-l trimitem în celălalt capăt al țării…”

În acel moment, jurnalistul a ținut să facă precizarea că se referea la spitalele COVID. „Așa vreau, să fiți foarte clar. Dumneavoastră vă referiți strict la (spitalele, n.red.) COVID”, i-a răspuns Marcel Vela.

Ministrul de Interne a refuzat apoi altă întrebare, precizând că se află la Ziua Aviației: „Dacă vreți să facem o declarație de presă pe tema COVID o organizăm la Ministerul Sănătății, bine?”

Lasa un comentariu