Marcel Vela a adoptat un cățel la minister și caută stăpâni pentru încă doi

Ministrul de interne, Marcel Vela, anunță că a adoptat un cățeluș la minister și caută stăpâni pentru încă doi și mama lor. El a publicat joi seara pe Facebook poze cu animalele, mărturisind că știrea despre cei doi copii minori care au omorât un cățeluș nu l-a lăsat indiferent. „O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate și, nu în ultimul rând, îngrijite”, scrie ministrul de interne pe Facebook, relatează digi24.ro

Marcel Vela spune a mai aflat chiar joi că niște pui au fost bătuți și că, alături de mama lor, o cățelușă fără stăpân, au fost înfometați și aruncați la o groapă de gunoi. „Dragii mei, acest suflet nevinovat este unul dintre puii despre care vă spuneam, iar frățiorii săi se află într-un adăpost, alături de mamă, unde sunt foarte bine îngrijiți de niște oameni minunați care vă oferă șansa să-i adoptați”, spune Marcel Vela, care s-a fotografiat cu un cățeluș în brațe. „Pe cățelușul din poză l-am botezat Max și l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne. Va crește și va fi iubit alături de profesioniști și de prieteni”, dă asigurări ministrul.

„Haideți să ne dăm cu toții mâna în această cauză și să îi ajutăm și pe ceilalți să ajungă la o familie care să îi iubească necondiționat”, îndeamnă Marcel Vela.

El lasă și un post scriptum la postare și le spune celor care doresc să adopte cățelușii sau care pur și simplu doresc mai multe fotografii și informații, să îi scrie un mesaj în privat. „M-am alăturat acestei cauze și vreau să le găsim o familie care să-i iubească, iar voi, oameni cu suflet mare, să fiți iubiți și de aceste ființe nevinovate”, spune în final Marcel Vela.

În altă ordine de idei, ministrul de interne anunță că în cazul copiilor minori care au omorât cățelușul prin lovituri repetate s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. „Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz”, promite ministrul.

„Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenți atunci când citim o astfel de știre! Orice acțiune de violență făcută astăzi asupra unui animal, poate fi acțiunea de violență de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăți, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eșuează spre răutate și ură. Lumea de mâine nu poate fi despre violență, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine și armonie. Asta trebuie să învățăm copiii!”, spune ministrul de interne. „Avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România și nu putem fi indiferenți. Să nu uităm niciodată că dreptul la viață trebuie respectat, iar educația reprezintă temelia unei societăți”, adaugă Marcel Vela.

Lasa un comentariu