Maratonul de la UMF Iaşi continuă: 2.000 de persoane vaccinate până acum

Maratonul de la UMF Iaşi continuă: 2.000 de persoane vaccinate până acum. Peste 1.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în prima zi a maratonului organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

,,În prima zi a maratonului, la UMF s-au vaccinat 1.002 persoane. Pe parcursul nopţii şi în dimineaţa aceasta s-au mai vaccinat încă 350 de persoane. Mulţumesc conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie, cadrelor didactice, medicilor, personalului administrativ şi studenţilor care, prin organizarea acestui maraton de vaccinare, ne ajută pe toţi să ne întoarcem la o viaţă normală”, a afirmat prefectul Marian Grigoraş.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 este organizat pentru persoanele de peste 16 ani, în perioada 14 -17 mai, la UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Vaccinarea se face în baza cărţi de identitate sau a paşaportului, fără a avea programare, începând cu data de vineri, 14 mai, de la ora 16,00, până luni, 17 mai, ora 8,00, cu ser Pfizer. Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în perioada 4 – 6 iunie a.c.

Pentru minorii care doresc să se vaccineze este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal.