Manelistul Dani Mocanu, condamnat la 6 luni închisoare cu executare

Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecătoria Piteşti la şase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. El trebuie să plătească și o amendă penală de 15.000 de lei.

De asemenea, instanţa a obligat YouTube să retragă videoclipul „Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum şi toate videoclipurile conexe.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în data de 27 aprilie 2019, Dani Mocanu a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor, scrie Agerpres.

La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistrase peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 de dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului, au arătat anchetatorii.

Manelistul fusese trimis în judecată la începutul acestui an.

„Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie”, se arată în minuta deciziei emise de instanța din Pitești.

Decizia nu este însă definitivă.

Dosar penal și pentru un videoclip cu un leu rănit

La sfârșitul anului trecut, manelistul a fost implicat într-un alt scandal, după ce a lansat un videoclip în care apărea un leu plin de răni și subnutrit. Poliția a deschis un dosar penal pentru rele tratamente și cruzime față de animale și a făcut percheziții în locuința lui Dani Mocanu. Cântărețul a fost ulterior audiat, iar leul a fost confiscat în cele din urmă de la proprietarul său – care nega că l-ar fi împrumutat pentru videoclip, deși prezenta aceleași răni – și a fost dus la o grădină zoologică. 

La câteva zile după aceea, manelistul a făcut un gest menit să sfideze poliția. El a făcut publică o fotografie în care apărea alături de un pui de căprioară. Dani Mocanu a postat fotografia pe contul său de Facebook și a transmis un mesaj ironic, cu referire la dosarul penal în care este cercetat penal: „Moș Nicolae, te rog frumos arestează-mă tu… că Poliția nu poate!”.

Sursa: Agerpres si Digi24

Lasa un comentariu