Managerul Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași: Mai sunt doar 5 locuri la ATI, 99% dintre pacienți sunt nevaccinați

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase” Sf. Parascheva” din Iaşi funcţionează la capacitate maximă.

La nivelul tuturor pavilioanelor sunt îngrijiţi pacienţi Covid cu forme medii spre severe, 99% dintre aceştia fiind nevaccinaţi.  La acest moment spitalului dispune de 5 locuri de terapie intensivă şi doar 10 locuri în cadrul pavilionelor spitalului.

Mai mulţi medici au fost detaşaţi către spitalele suport pentru a îngriji pacienţii care nu mai pot fi primiţi în Spitalul de Boli Infecţioase.

In mai putin de o saptamana, la Institutul de Psihiatrie SOCOLA au fost identificate trei focare COVID 19

Medicii îndeamnă în continuare populaţia la vaccinare şi la respectarea măsurilor de prevenţie.

„Corpul medical și infrastructură spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat, vis-a-vis de evoluția pandemică, este punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijește la nivelul tuturor pavilioanelor pacienți COVID-19 cu forme medii spre severe iar cele două terapii intensive (ambele dedicate pacienților SARS-CoV-2 pozitivi) formele severe și critice. Toți pacienții indiferent de sectorul unde sunt îngrijiți, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei, fiind în proporție de peste 99% nevaccinați„, a explicat medicul.

În momentul de față, spitalul dispune de 5 locuri de terapie intensivă și doar 10 locuri în cadrul pavilionelor spitalului. Colegii care activează în celelalte spitale suport au început să interneze și să îngrijească pacienți care nu mai pot fi absorbiți de către spitalul nostru. Am detașat specialiști către spitalele suport, astfel încât pacienții să aibă parte de cea mai calificată îngrijire„, a precizat dr. Florin Roșu.

Orașul Hârlău și comunele Brăești, Ceplenița, Răchiteni, Scobinți și Vlădeni, incidenta cazurilor este de aproape 3/1.000

Revin cu îndemnul ferm, bazat pe dată științifice irefutabile de a se continuaă și accelera vaccinarea populației dublată de respectarea măsurilor de prevenție, măsuri bagatelizate în ultima perioadă. Aceste două elemente reprezintă singura armă de care dispunem în lupta acerbă pe care o continuăm neîntrerupt de 18 luni„, a transmis managerul Spitalului „Sf. Parascheva”.

Lasa un comentariu