Mai mulți ieșeni trimiși în judecată deoarece au comis infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor

Judecătoria Iași a soluționat trei cauze penale având ca obiect comiterea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor. Acesta a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. Acesta era internat după ce fusese testat pozitiv cu virusul COVID-19.

Un alt ieșean, a fugit din carantină instituționalizată, după ce în prealabil nu repsctase nici măsura izolării la domiciliu, notează realitateadeiasi.net.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice a rezultat că fapta nu a fost comisă cu discernământ, față de suspect fiind dispusă luarea provizorie a măsurii de siguranță a internării medicale. În acest caz, s-a dispus clasarea cauzei, precum și sesizarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Iași pentru confirmarea măsurii internării medicale.

Într-un alt caz, o femeie însărcinată, diagnosticată cu COVID-19, la Maternitatea „Elena Doamna“, a fugit din spital. Aceasta a revenit după aproximativ o oră și jumătate, fiind internată. După nașterea prin cezariană, fiind repetat testul, acesta a ieșit negativ, în cauză dispunându-se clasarea, deoarece fapta nu întrunește elementele de tipicitate prevăzute de legea penală.

Lasa un comentariu