Mai mulți bani pentru legumicultorii ieșeni

Pentru a fi stimulați să vândă toată producția de legume, producătorii vor primi un ajutor în plus față de cei 3.000 de euro oferiți prin programul „Tomata“.

Aceștia vor primi 10 % din valoarea facturii drept ajutor pentru că au vândut producția. Vor lua acești bani doar legumicultorii înscriși în programul derulat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

În prezent, ieșenii înscriși în acest program trebuie să aducă documentele justificative vânzării legumelor, până pe data de 20 decembrie. După ce vor depune aceste acte la Direcția Agricolă Iași, vor primi banii promiși de stat, cei 3.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Anul acesta, în ciclul II de depunere al programului s-au înscris 165 de beneficiari. După ce sunt verificați în teren de inspectorii în agricultură, legumicultorii pot aduce documentele pentru a încasa banii de la stat.

Pentru a obține banii, fermierii trebuie să aibă minim 1.000 de metri pătrați de solarii și să producă minim două kilograme de legume pe metrul pătrat.

Lasa un comentariu