Mai multe naşteri în pandemie, la Maternitatea „Elena Doamna”

Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi a raportat o creştere cu 7% a numărului de naşteri în 2021 faţă de 2020, în cadrul unui bilanţ realizat în care a fost analizată activitatea medicală din anul precedent.

Managerul instituţiei, dr. Gabriel Martinescu, apreciază că situaţia naşterilor este mai bună faţă de alţi ani şi pe fondul unui anumit spor pozitiv, dar şi pentru că unitatea medicală a fost suport-COVID, singura din Moldova, iar aici au ajuns gravide şi din alte judeţe, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Fiecare unitate medicală face la finalul anului un bilanţ, un calcul care nouă ne-a arătat că stăm foarte bine la numărul de naşteri. Putem spune ca faţă de anul 2020 avem cu şapte la sută mai mulţi copii aduşi pe lume, iar faţă de acum cinci ani situaţia este chiar şi mai bună. Este drept că această creştere a numărului de naşteri la maternitatea noastră se datorează şi faptului că în această perioadă pandemică am fost unitate suport Covid, iar în unitatea noastră medicală au ajuns şi mame din alte judeţe ale Moldovei”, a declarat dr. Gabriel Martinescu.

Managerul a spus şi că fluxul mai mare de paciente a fost gestionat bine de personalul medical, care au reuşit să le sprijine pe acestea atât în dificultăţile naşterii, cât şi în urma consecinţelor infecţiei cu COVID-19. „Ne bucurăm că am putut fi de un real sprijin pacientelor care au fost confirmate pozitiv şi le-am putut ajuta să aducă pe lume prunci sănătoşi, dar şi că ne-am continuat activitatea cu aceeaşi dedicare de care a dat dovadă întotdeauna personalul nostru”, a mai spus dr. Gabriel Martinescu. 

Lasa un comentariu