Luni începe depunerea dosarelor pentru admiterea la Universitatea „Al. I. Cuza”

Luni începe depunerea dosarelor pentru admiterea la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași.

În acest an, sunt scoase la concurs aproape 12.100 de locuri la 207 specializări. Peste 6.600 de locuri sunt susținute financiar de la bugetul de stat iar 4.500 vor fi la „cu taxă”.

Rectorul Tudorel Toader a precizat că la licență admiterea se va face pe bază de dosar cu excepția unor facultăți unde vor exista probe eliminatorii.

Majoritatea facultăților desfășoară concursul de admitere pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Avem 5 facultăți care iau în calcul la admitere și media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la probele din cadrul examenului de bacalaureat. Candidații la educație fizică și sport vor susține și o probă sportivă la alegere, care va avea o pondere de 60 % în media finală de admitere.

La studii de masterat, în cazul majorității facultăților, se ia examenul de la licență 60 % și prezentarea CV-ului, o scrisoare motivațională, un interviu care are 40%. La drept, media examenului de admitere de la licență va avea o pondere de 50 % iar media anilor de studii 25%. Celelalte 25% analiza dosarului și scrisoarea de motivație„, a declarat Tudorel Toader.

Pentru românii de pretutindeni, în acest an, sunt 730 de locuri la licență și 420 la masterat. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are două extensii, la Chișinău și la Bălți, și două filiale, la Botoșani și la Focșani.

Lasa un comentariu