Ludovic Orban, reproșuri către media: De 1 mai, am văzut la toate televiziunile plaje, să stârnească dorul neostoit al românilor

Premierul Ludovic Orban a reproșat televiziunilor, la conferința de presă susținută luni, că de 1 Mai au prezentat imagini cu plaje, ceea ce a contribuit la sporirea nerăbdării românilor de a fi ridicate restricțiile.

„Există o mare presiune și aici nu pot să nu remarc cum de 1 Mai am văzut aproape pe toate televiziunile plaje, ca să… cum să spun… stârnească dorul neostoit al oamenilor de mare, de plaje, de munte, de… Totuși, trebuie să mai menținem anumite restricții, n-a trecut încă pericolul”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro

Eliminarea restricţiilor după data de 15 mai se va face în mod gradual, având la bază un singur criteriu, cel al riscului epidemiologic, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

El a spus că încă nu poate fi autorizată reluarea activității restaurantelor, barurilor, mallurilor, dar hotelurile, în schimb, vor fi deschise de la 15 mai, asta deși deplasările între localități nu vor putea fi făcute decât în anumite condiții, care încă nu au fost stabilite foarte clar.

„Ne propunem ca după data de 15 mai, în mod gradual, să eliminăm restricţiile, sigur, având la bază un singur criteriu şi anume criteriul riscului epidemiologic. Această reducere a restricţiilor se va face întâi pentru acele restricţii a căror ridicare generează cel mai mic risc epidemiologic. Evaluarea riscului epidemiologic este făcută de specialişti, de Institutul de Sănătate Publică, de Consiliul de suport tehnico-ştiinţific care funcţionează ca suport pentru Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi această evaluare de risc epidemiologic este cea care stă baza deciziilor pe care le luăm în privinţa ridicării restricţiilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Lasa un comentariu