Va rămâne fără autorizație! Unitatea medico-socială din Podu Iloaiei nu respectă standardele de funcționare

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași a propus retragerea licenței de funcționare provizorie a serviciului social pentru unitatea din Podu Iloaiei. Asta pentru că unitatea nu îndeplinește standardele de funcționare. Autoritățile iau în calcul relocarea instituției. Mai există varianta construirii unui nou imobil. Unul în care oamenii să poată primi asistență socială și medicală în condiții optime

 Corpul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași a constatat faptul că Unitatea de Asistență medico-socială Podu Iloaiei nu îndeplinește standardele de funcționare. Acesta este singurul centru din zonă care asigură asistență medicală și socială populației din zonă. Astfel, Consiliul Județean Iași a decis înființarea unei comisii mixte care să identifice soluții pentru centrul din Podu Iloaiei.

Se caută soluții

Astfel, astăzi, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind constituirea comisiei mixte și identificarea unor soluții de urgență pentru Unitatea medico-socială. Se caută soluții pentru respectarea normelor legale referitoare la acordarea unor servicii sociale corespunzătoare. „Condițiile asigurate beneficiarilor nu sunt corespunzătoare, conform cerințelor reglementărilor legale, în mare parte din cauza dezinteresului autorităților locale în subordinea cărora s-a aflat sau se află unitate și care nu au asigurat finanțarea necesară funcționării și asigurării dotărilor aferente”, a transmis Corpul de Control al DSP.

Autoritățile iau în calcul relocarea instituției sau construirea unui nou imobil. Se dorește unul în care oamenii să poată primi asistență socială și medicală în condiții optime.

„Unitatea nu îndeplinește standardele de funcționare și se impune analiza relocării unității sau construirea unui nou imobil pentru această destinație. Furnizorii pot acorda servicii sociale numai dacă dețin licență de funcționare”, se arată în documentul Consiliului Județean Iași.

Se poate retrage licența de funcționare

Dacă furnizorul nu are cel puțin un serviciu social licențiat, acreditarea acestuia este retrasă din oficiu și furnizorul este radiat din Registrul electronic unic al serviciilor sociale – AJPIS Iași.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași a propus retragerea licenței de funcționare provizorie a serviciului social pentru Unitatea din Podu Iloaiei. Deicizia fost formulată de echipa de evaluare din cadrul AJPIS Iași. Se regăsește în Raportul de evaluare în teren a serviciilor sociale.  „Deoarece nu sunt îndeplinite condițiile necesare acordării serviciilor sociale de calitate în conformitate cu cerințele legale de funcționare, se vine cu propunerea de retragere a licenței de funcționare provizorie a serviciului social”, se arată în documentele oficiale.

Neconformitățile constatate de inspectorii sociali pot duce la pierderea licenței de funcționare a Unității Medico-Sociale din Podu Iloaiei. „Acreditarea furnizorului se realizează la cererea acestuia și numai dacă, la data depunerii cererii, se angajează ca în termen de maximum trei ani de la data obținerii certificatului de acreditare va avea cel puțin un seriviciu social licențiat”, a transmis AJPIS Iași.

Sursa: Evenimentul

Lasa un comentariu