Propunere: Bandă unică pentru biciclete, taxi și autobuz, în Bucium

În ultima ședință a comisiei de circulație de la nivelul Primăriei Iași, reprezentanții societății civile au venit cu propunerea ca în zona Bucium să fie făcută o bandă unică folosită pentru autobuze, taxiuri și bicicliști.

„În ședința Comisiei de Circulație de astăzi (ieri- 10.01.2020), principalul subiect a fost proiectarea Șoselei Bucium. Eu și cu Eugen Harasim am prezentat propunerea venită din partea organizațiilor și comunităților ce promovează transportul alternativ (Institutul Cultural Independent, Probikeaddiction, Clubul de ciclism IasiBike, RealSports etc.). Credem că este nevoie de măsuri mai radicale pentru a diminua dependența de mașină personală, făcând atractive deplasarea cu bicicleta și transportul public. Soluția noastră a fost să dedicăm o bandă din cele două autobuzului + bicicletă + taxi”, a spus Anca Gherasim,

În schimb, municipalitatea vrea să lărgească zona Bucium cu încă o bandă destinată trasportului rutier deoarece șoseaua fiind una extrem de aglomerată mai tot timpul.

„În cadrul comisiei de circulație, am avut discuții contradictorii cu reprezentanții a două ONG-uri, d-na Anca Gherasim și d-nul Eugen Harasim, privitoare la circulația pe Șoseaua Bucium. Dânșii ar dori ca o bandă de circulație pe sens să fie dedicată bicicliștilor, transportului public și taxiurilor. Cred că ar trebui să se discute acest subiect mai ales de către locuitorii zonei Bucium, dar și de către bicicliști etc.”, a spus viceprimarul Radu Botez.

Lasa un comentariu