Noi detalii în cazul avocatei căzută de la etajul 6 al unui bloc din Iași. Avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut

Avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut pentru 24 de ore de către procurori pentru omor calificat. Anchetatorii au probe împotriva acestuia că ar fi aruncat-o pe fereastra locuinţei pe iubita lui.

Crima a avut loc în urmă cu un an, când tânăra a căzut de la etaj, primele informaţii mergând pe ideea unui suicid sau accident.

Tânăra avocată Monica Cioată a ajuns pe caldarâm având pe ea doar lenjeria intimă. Ea şi iubitul ei, tot avocat, veneau de la o petrecere şi se certaseră.

PRECIZARILE PROCURORILOR: 

„La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii  de omor calificat, prevăzută  de  art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.”

Procurorii se vor adresa tot astazi instantei cu propunerea de arestare a avocatului pentru 30 de zile. 

Sursa: ZDI

Lasa un comentariu