Încă un tramvai nou a ajuns la Iași

Primul tramvai ultramodern construit pentru Municipiul Iași de compania Bozankaya din Turcia a ajuns în orașul nostru în dimineața zilei de sâmbătă, 18 septembrie.

Urmează încă 15 care vor ajunge la Iași în acest an și în cursul anului viitor.

Contractul cu compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 11 noiembrie 2019. Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană care includ și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai.

Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică circa 33,8 milioane de euro euro.

Valoarea totală a celor trei proiecte menționate este 332.579.670,28 lei (aproximativ 67,2 milioane de euro).

Ca și tramvaiele PESA care circulă deja în Iași, cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 230 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing etc., mesajul a fost publicat de Compania de Transport Public Iasi.

Citește și ȘOCANT: Un tânăr şi-a petrecut noaptea lângă prietenul său mort, după un teribil accident în Topraisar, Constanţa

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, grav rănit, şi-a petrecut noaptea lângă prietenul său mort, după un teribil accident rutier produs în zona localităţii Topraisar din Constanţa.

Tânărul se afla pe scaunul din dreapta într-o maşină condusă de prietenul său, în vârstă de 26 de ani, când, la un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a plonjat într-un canal de irigaţii secat.

În urma impactului violent, şoferul a murit, iar pasagerul din dreapta a fost grav rănit. Cei doi au rămas încarceraţi, iar cel care a supravieţuit nu a putut apela serviciul de urgenţă.

Lasa un comentariu