În această dimineață a murit fostul rector al UMF, profesorul universitar doctor Cristian Dragomir

În această dimineață a murit profesorul universitar doctor Cristian Dragomir, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Acesta se lupta de mai mulți ani cu o boală grea. S-a stins din viață la 81 de ani. Între anii 2006 și 2008 a fost rectorul UMF Iași.

Născut la 28 aprilie 1940 la Bârlad, prof. univ. dr. Cristian Dragomir a absolvit în anul 1962 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a devenit doctor în medicină în anul 1974, cu teza intitulată „Osteosinteza extraarticulară de col femoral”.

Era specialist în chirurgia oncologică, esofagiană, hepatică, pancreatică, senologică, precum și în cea plastică și reconstructivă, cu un palmares de peste 25.000 de intervenții chirurgicale.

În 2020, a fost inaugurat Centrul de Simulare al Universității, care îi poartă numele. Era membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, membru al Academiei de Științe din Ucraina, al Societății Internaționale de Chirurgie și al Colegiului Regal al Chirurgilor din Anglia.

Lasa un comentariu