Ieșenii întorși din străinătate, duși în carantină în cămine și internate școlare din județul Iași

Având în vedere afluxul mare de cetățeni sosiți din străinătate, din zonele roșii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a dispus măsura stabilirii carantinei în cămine și internate școlare existente în județul Iași. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași și unitățile administrativ-teritoriale au pus la dispoziție spațiile respective.

Direcția de Sănătate Publică Iași, unitățile administrativ-teritoriale și unitățile școlare vor asigura personalul necesar, care să deservească locațiile în discuție pe perioada carantinei.

Costurile necesare carantinării persoanelor sunt asigurate de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Iași, care va încheia convenții de finanțare cu unitățile administrativ-teritoriale, iar acestea, la rândul lor, contractează servicii specifice, în conformitate cu dispozițiile HG nr. 201/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Paza locațiilor de carantinare ce fac obiectul prezentei hotărâri va fi asigurată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași și de Poliția Locală.

Lasa un comentariu