Document fals cumpărat cu 150 de euro, ascuns în pantof la trecerea frontierei

Document fals cumpărat cu 150 de euro a fost găsit ascuns în pantoful unui pasager la trecerea frontierei. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, asupra căruia a fost descoperit un document de identitate fals.

În data de 03 iunie 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, un cetăţean moldovean s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control. Tânărul în vârstă de 21 de ani era pasager într-un microbuz ce se deplasa spre Germania.

Document fals ascuns în pantof

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite, descoperind astfel, în pantoful persoanei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Actul avea fotografia şi datele de identitate ale tânărului, dar nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a reuşit să obţină cartea de identitate falsă contra sumei de 150 de euro, de la un coleg de muncă din Chişinău.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” sărbătorește Ziua Campusului Studențesc.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va celebra pentru prima dată Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu”. Sărbătoarea va avea loc în fiecare an, pe data de 7 iunie. Anul acesta evenimentul este programat luni, de la ora 10.30, în zona din fața bisericii construite în campus.

Conducerea TUIASI a luat decizia celebrării evenimentului fiindcă în 2021 se împlinesc 200 de ani de la revoluția celui al cărui nume îl poartă campusul studențesc – Tudor Vladimirescu.

Lasa un comentariu