Căutați de autoritățile austriece și germane, depistați la controlul de frontieră în Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut doi bărbați cu cetăţenie R. Moldova căutați de autorităţile din Austria, respectiv, Germania, care sunt cercetați pentru săvârşirea infracțiunii de furt din proprietate privată.

Căutați de autoritățile austriece și germane

În data de 12 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageriîn diferite mijloace de transport, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 37, respectiv, 21 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele celor doi bărbați sunt emise alerte de punere în aplicare a câte unui mandat de arestare şi predare de către autorităţile din Austria, la data de 16.09.2021, respectiv, Germania, la data de 12.10.2021, ambii fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată.

Persoanele în cauză a fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Citește și Contrabandist reţinut de către poliţiştii de frontieră în timp ce îşi abandona baxurile cu țigări în lanul de porumb

Contrabandist reţinut de către poliţiştii de frontieră! Poliţiştii de frontieră botoșăneni au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii ei au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism marca Opel, care se deplasa dinspre localitatea Trușești.

Întrucât şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, aceştia au pornit în urmărirea vehiculului în cauză. La scurt timp, maşina a fost identificatăpe un teren arabil între localităţile Truşeşti şi Guranda, judeţul Botoşani. Șoferul acesteia a fost surprins în timp ce încerca să abandoneze baxurile cu ţigări în lanul de porumb.

Lasa un comentariu