Autoturism furat recuperat de proprietar datorită poliţiştilor de frontieră

Autoturism furat recuperat de proprietar datorită poliţiştilor de frontieră!

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare specifice Republicii Moldova.

Autoturism furat recuperat de proprietar datorită poliţiştilor de frontieră

Existând suspiciuni cu privire la seria pansonată a autoturismului, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că seria de şasiu reală a autovehiculului este alta decât cea trecută în documente. Extinzând cercetările cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta figurează ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Germania.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a închiriat autoturismul în cauză de la o firmă de închirieri auto şi voia să ajungă în R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi conducere auto cu număr fals, iar autoturismul, în valoare de 70.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un comentariu