Autoturism căutat de autoritățile din Danemarca, descoperit la Albița


Autoturism căutat de autoritățile din Danemarca, descoperit la Albița. Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au reínut la controlul de frontieră un autoturism, care figura în bazele de date ca fiind furat din Danemarca.

,,În data de 09 mai a.c., în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, B.C., cu cetățenie română
și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în R.Moldova. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Autoturism căutat de autoritățile din Danemarca, descoperit la Albița

Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză din Republica Moldova, în anul 2020 și că nu are cunoștință
despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 90.000 de lei, a fost reținut învederea continuării cercetărilor.

Citește și FOTO. Autoturism radiat din circulaţie, descoperit la Vama Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări. Un tânăr cu cetăţenie română a fost depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat şi care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare false.

,,În data de 29 septembrie a .c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat un autoturism marca Audi A4. Acesta avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Audi A4 este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania începând cu data de 28.02.2019, iar numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism figurează în bazele de date ca fiind atribuite unui alt autoturism”.

Lasa un comentariu